Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Roskilde Radikale Venstre

Publiceret

12. februar
2017

Zenia Stampe

Zenia Stampe er Roskilde Kredsens folketingskandidat. Hun deltager aktivt på kommuneforeningens bestyrelsesmøder.

Jeg er folketingskandidat for Radikale Venstre i Roskilde og blev valgt til folketinget i 2011.

Jeg arbejder i mine ordførerskaber ud fra de radikale grundværdier: Åbenhed og demokrati. Åbenhed indebærer for mig, at vi tager medansvar for resten af verden, og at vi tror på, at vi kan lære noget af andre. Med demokrati tænker jeg både på de formelle spilleregler, og at vi har en åben og levende debat, som kvalificerer de politiske beslutninger.

Både åbenhed og demokrati har været omdrejningspunkter for den radikale bevægelse, siden vi blev dannet for lidt over 100 år siden i kampen for parlamentarisme, social ansvarlighed, frisind, ligestilling og internationalt udsyn. Meget har selvfølgelig ændret sig på 100 år.

Men jeg finder stadig stor inspiration i den radikale historie og overraskes gang på gang over, hvor fremsynede de gamle radikale var.

Politisk baggrund Jeg er ikke kun et holdningsmenneske, men også et organisationsmenneske. I folkeskoletiden engagerede jeg mig i elevbevægelsen. Senere blev jeg aktiv i Radikal Ungdom, hvor jeg var landsformand fra 2003-2006, og i en årrække var jeg også aktiv i Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor jeg arbejdede med vilkårene for det unge danske foreningsliv. I 2008 blev jeg næstformand for Radikale Venstres landsorganisation, og var det indtil jeg blev valgt til folketinget i 2011.

I mellemtiden startede jeg Den Republikanske Grundlovsbevægelse, som arbejder for en moderne grundlov. Jeg er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet.

Privat
Jeg er gift med Martin Lyngbo med, hvem jeg har to børn. Derudover har jeg glæde af Martins bonusbarn.

Jeg er født og opvokset i Roskilde, hvor mine forældre stadig bor.

Mere
Du kan læse mere om mit politiske arbejde på min hjemmeside, zeniastampe.dk eller på min Facebookprofil, facebook.com/zenia.stampe.politiker. Du kan også besøge min profilside på Folketingets hjemmeside for at se bl.a. de aktuelle ordførerskaber.

Du er også velkommen til at skrive til mig på Zenia.Stampe@ft.dk.